Navelin štand u Biogradu

Navela na Fishing Expo-u

Ovih dana Yanmarov program namjenjen ribarskom sektoru predstavljamo u Biogradu na manifestaciji koja se održava po prvi put. Riječ je o Međunarodnom sajmu ribarstva u organizaciji Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Flag Lostura koja okuplja ribare iz zemlje i inozemstva i uključuje i brojne srodne djelatnosti koje su na bilo koji način usmjerene na more, nautiku, turizam i tradiciju.

Osim izlagačkog dijela programa, sajam obrađuje aktualne teme na stručnim radionicama i seminarima. Program je nadograđen i Street food festivalom te obogaćen gastro izložbama, demonstracijama kulinarskih vještina te neizostavnim glazbenim poslasticama. Sudeći po interesu i velikom posjetu može se kazati da je prvi Fishing Expo u cijelosti uspio.

Navela je na svom štandu izložila najnoviji prototip velikog robota za čišćenje kaveza uzgajališta riba NCL-LX i komercijalni motor 6CH-WUTE od 250 KS koji tu snagu postiže na radnoj brzini od 2250 okretaja u minuti. Riječ je o motoru iznimno pogodnom za radne i ribarske brodove. Oba Navelina izloška polučila su veliki interes ribara i uzgajivača. Treba napomenuti da je prvi serijski NCL-LX robot već u funkciji na jednom od jadranskih uzgajališta.

Photos