Navelin izlagački prostor

Uspješan nastup na Zagrebačkom sajmu nautike

U Zagrebu, gdje Navela tradicionalno izlaže i ostvaruje brojne kontakte sa svojim klijentima ove je godine bilo uistinu živo. Sajamsko ozračje bilo je povoljnije nego prošlih godina. Na to su svakako uticale dobra prošlogodišnja nautička sezona i jednako tako dobre najave za ovogodišnju kojoj ćemo svoj prilog dati i mi.

Tijekom sajamske izložbe predstavili smo novi izgled motorne kartice za kupce Yanmar motora koja im osigurava niz pogodnosti, od povlaštenih cijena rezervnih dijelova i servisnih usluga do informacija o novim proizvodima. Mnogobrojni vlasnici Yanmarovih motora iskoristili su priliku i za vrijeme trajanja sajamske izložbe preuzeli svoje kartice.  Upoznali smo ih i sa Yanmarovim programom produženog trogodišnjeg jamstva a svima onima koji su nas u petak poslijepodne posjetili priredili smo i naš već tradicionalni sushi party.

Kad je o motorima riječ predstavili smo najnoviju, četvrtu generaciju Yanmar 6LY serije dizelskih motora snage 400 ili 440 KS usuglašenu s najnovijim EU direktivama za rekreativna plovila. Posjetitelji su mogli vidjeti i tri Yanmarova motora: 8LV370 sa ZT, VCS i joystickom, novi JH110CR i novi JH57CR dok su svi oni koje zanimaju komercijalni motori dobili cjelovitu informaciju o Yanmarovim proizvodima te vrste.

Izložak koji je posebno zaintrigirao posjetitelje bio je paralelni hibrid, nastao u suradnji s domaćim proizvođačem elektromotora, tvrtkom Tema. To je agregat promijenjivog broja okretaja s generatorom u tehnologiji permanentnih magneta i punjačem akumulatora, koji ima niz prednosti od ekološke prihvatljivosti, preko ekonomičnosti i visoke efikasnosti, pa do kompaktnog dizajna, i dokaz je da i u Hrvatskoj može nastati visokotehnološki proizvod zanimljiv na nautičkom tržištu.

Posjetitelji su vidjeli i druge proizvode iz našeg programa - elitnu brodsku opremu Plastimo, lidera u kompasima i sigurnosnoj opremi, Goiot brodske prozore i Andersen vinčeve.

Photos