Yanmar motor 4JH57
Polupodmornica
Polupodmornica
Polupodmornica
Unutrašnjost polupodmornice
None

Polupodmornica

Tvrtka: Agena Marin d.o.o.
Lokacija: Biograd, Dubrovačka 11
Website: www.polupodmornica.com

Poslovna prilika: Zajedno rasti kroz razvoj novih poslovnih modela turističkih "soft adventure" izleta na morskim površinama.

Osnovne tehničke karakteristike

Dužina 9.95 m
Širina 2.5 m
Gaz 1.3 m
Kapacitet 12+1 osoba
Materijal stakloplastika
Preuzmi pdf

Polupodmornica je pogonjena Yanmar motorom 4JH57 u kombinaciji sa hidrauličkim reduktorom ZF25. Specifikacije motora možete preuzeti u prilogu.

Agena Marin d.o.o. za proizvodnju brodova i djelatnosti turističke agencije osnovana je 01. listopada 2010. godine od strane Mladena Peharde koji je nakon nekoliko uspješnih godina poslovanja polupodmornice u sklopu Putničke agencije „Agena“ donesena je odluka da će daljnji razvoj polupodmornice preuzeti Agena Marin d.o.o.

Misija tvrtke je biti lider u osmišljavanju i implementaciji inovativnih turističkih projekata, a jedan od njih je polupodmornica.

Do 2019. lansirano je 50 poludpomornica u 11 zemalja diljem svijeta: Bonaire, Crna Gora, Francuska, Grčka, Hrvatska, Italija, Maldivi, Meksiko, Sveti Martin, Sejšeli i Španjolska. 

Cilj je bio osmisliti koncept plovila za provođenje pustolovnih izleta koji se baziraju na sigurnosti i jedinstvenom pristupu, a u kojem može sudjelovati cijela obitelj, sa izuzetnim maritativnim sposobnostima, minimalnim utjecajem na okoliš i orginalnim dizajnom.

Jedan od osnovnih ciljeva Agena Marin d.o.o. je uz razvoj dizajna plovila osmisliti i način njegove profitabilne iskorištenosti što znači pomoći kupcu implementirati cijeli poslovni model, a ne samo isporučiti proizvod. Rezultat navedenog pristupa je polupodmornica – najprofitabilniji turistički proizvoda koji svakog ljeta upotpunjava turističku ponudu na slijedećim destinacijama: Biograd, Sv. Filip i Jakov, Krk, Baška Voda i Pag. Prisutna je i na destinacijama diljem svijeta poput Bonairea, Crne Gore, Francuske, Grčke, Italije, Maldiva, Meksika, Svetog Martina, Sejšela i Španjolske. 

Tim pristupom kupcima osim samog proizvoda predajemo i kompletan know how što podrazumijeva pomoć kod odabira lokacije, osmišljavanja samih ruta, pomoći kod pisanja poslovnih planova i treninga posade (skipera i bukera). Bitno je za napomenuti da su sve navedene usluge uključene u cijenu broda.

Polupodmornica sa kapacitetom od 12 putnika, jednostavnim održavanjem i upravljanjem gdje je potreba za popratnim osobljem svedena na minimum što omogućuje investiciju uz minimalni rizik. Uvođenje polupodmornice u operativnu upotrebu na novim atraktivnim lokacijama je jednostavno i moguće u vrlo krakom roku.

S obzirom da se izleti mogu organizirati tijekom cijelog dana te u večernjim satima, a da prosječni izlet traje maksimalno 1 sat, kapacitet polupodmornice je 100-150 putnika dnevno. S obzirom na male troškove održavanja kao i malog broja potrebnog osoblja, sa projektom se lako upravlja, a rezultat je visok povrat na investiciju.

Polupodmornica ima daleko najveći omjer kvadrature stakla po osobi na svijetu, više od 5 m² neprobojnih staklenih stijena. Jedina je u klasi gdje svi putnici sjede ispod površine mora i imaju osjećaj pravog zarona, kao i jedina u klasi ispod 30 putnika koja stvarno izgleda kao podmornica a ne splav sa podvodnom kabinom.

Građena je od stakloplastike, dužine 9,95m, širine 2,5m i gaza 1,3m i sa tim dimenzijama je izrazito jednostavna za transport kontejnerom bilo gdje u svijetu.

Polupodmornica je idealna prilika za zajedničke avanturističke izlete osoba svih dobnih skupina, ona je jednostavno jedinstvena poslovna prilika.

 

Druge ugradnje

 

Salona 60

Jedrilica beskompromisnog sportskog dizajna potpisanog od strane America's Cup dizajnera, Jasona Kera.

Antagonist

Antagonist, 37 stopa dugačak vikend kruzer, nudi potpuno novu razinu stila i moći neviđenu prije u klasi.

Terra Nauta

Pouzdanost, udobnost i ljepota - to su tri ključne riječi koje prate ovaj brod od prvog nacrta do krajnjeg korisnika.

More 55

Potreba za monoflotama većih jedrilica pružila je našim ljudima koji znaju sagraditi brod šansu da se umjesto kupnje nekog od ...

PAX 55

Pax 55 je drugi, znatno veći model polupodmornice iznimno uspješnog i inovativnog proizvođača koji omogućava razvoj već potvrđenih poslovnih modela ...

GREENLINE 39

Greenline 36, luksuzna i ekonomična motorna brodica posljednje generacije u koju se ugrađuje i Yanmarov motor 8LV/370.

WORKCAT 40

Po dva Yanmarova motora ugrađena su u tri katamaranske radne brodice WORKCAT 40, namijenjene najrazličitijim marikulturnim radovima za naručitelja Cromarisa.

WBC40

Pouzdana, ekonomična, multifunkcionalna i trajna brodica izrađena od čelika, pogonjena Yanmarovim motorima namijenjena je intenzivnoj uporabi u najrazličitijim stanjima mora.

Salona 380

Prvi model nove serije performance cruisera solinskog brodogradilišta bit će uspješan na regatama i udoban za krstarenja

More 40

More 40 je sportska jedrilica, elegantna i s odličnim pretpostavkama za krstarenje i natjecanja, dizajnirana tako da bude konkurentna po ...

WB27

Radni brod WB27 za uzgajališta tuna

Elan GT5

Elan GT5 svojom prostranošću, dizajnom i elegancijom predstavlja modernu pleasure brodicu za jedriličarsku elitu.

Elan Impression 45

Impression linije daju osjećaj prostranosti i jedinstvene zone komfora za moreplovce.

Elan Impression 50

Impression 50 dizajniran je za brzu plovidbu i jednostavno rukovođenje koje je omogućeno dvostrukim kormilom.

Salona S33

Salona S33 krajnji je produkt rada brojnih dizajnera interijera, Olympic dizajnera i profesionalnih moreplovaca i čini početnicu serije Club Line.

Salona S41

Salona S41 jedna je od predstavnica salonine performance cruise linije.

Salona S44

U modelu Salone S44 ujedinjeni su tehnologija, dizajn i sigurnost te su dovedeni na višu razinu.

Kuster 19

Kuster 19 motorno je plovilo, najmanji model Škvera Kuštera te je stvoreno i za profesionalne ribičke, ali i privatne rekreativne ...

Adriana 44

Adriana 44 poludeplasmanska je brodica čije su kvalitete sigurnost, opremljenost i brzina čime dobiva predispozicije za idealnu obiteljsku brodicu.

Kuster 70

Model iz Tkonskog škvera - Kuster 70 dobio je novu inačicu s unutarnjim motorom Yanmar 4LV s 250 konjskih snaga.

Seafaring 44 Flybridge

U Seafaring 44 Flybridge ugrađeno je dva motora serije 4LV s 195 konjskih snaga.

Seawind 1260

Seawind 1260 nagrađen je kao Cruising Boat of the Year 2018.

Seawind 1600

Seawind 1600 hnagrađen je kao "Multihull of the Year 2018".

Limo Tender

Suvremeni dizajn za elegantan užitak plovidbe.

Kufner 54

Nova razina komfora u charteru

Makai M37

Makai Yachts je brend motornih katamarana čije modele M37 i M45 krasi sofisticirani i elegantni dizajn.