Croatia Boat Show Split 2019

Od 11. do 15. travnja u Splitu Navela je izlagala u sklopu Croatia Boat Showa. U motornom segmentu izložen je bio član Yanmarove reprezentativne JH-CR serije, 3JH40, najmanji common rail motor na svijetu koji je nagrađen za inovaciju 2018. godine na Miami Boat Showu. Drugi izložak motornog segmenta bio je 4LV170CR motor od 170 konjskih snaga s reduktorom 370ZT, koji je aplikativan na niz motora snaga od 150 do 370 konja. ZT370 uz hidraulički sustav mjenjača zaslužan je za lagodno i jednosmjerno upravljanje uz dualni sustav propelera te je odlikovan tihim radom, zaštitom od korozije i minimiziranim održavanjem. Izložen je i jedinstveni DTorque, diesel vanbrodski motor od 50 konjskih snaga, koji parira benzincu od 70 do 80 konjskih snaga te troši duplo manje goriva od navedenog. Karakterizira ga trajnost, ekonomičnost u eksploataciji i sigurnost te je time više namijenjen radnom tržištu. 

Uz pojavu common rail serije i novih propulzijskih rješenja elektroničke komande su sve više prisutne u nautičkim sustavima. Navela je izložila VC 10 vessel control system, sustav za upravljanje i kontrolu. VC10 omogućuje upravljanje jednim ili dva motora preko vlastitog Yanmarovog elektroničkog protokola J1939. 

Karakteristično prisutan među Navelinim izlošcima bio je odabrani sadržaj visoko kvalitetne brodske opreme Plastimo.

Nakon uspješnog sajma, uz partnere i suradnike, Navela spremno obrađuje sve zaprimljene upite te spremno korača u nadolazeću plovidbenu sezonu. Uz zavidne zalihe rezervnih djelova i brodske opreme, s povjerenjem se možete obratiti Navelinom timu stručnjaka tokom i izvan sezone. 

Slike