Obilazak Corsair Marinea i Seawindcatsa

Protekli tjedan Navela je provela u Vijetnamu u obilasku partnera Corsair Marinea i Seawindcatsa. Corsair Marine američka je tvrtka specijalizirana u izradi manjih rekreativnih i regatnih trimarana, dok je Seawindcats tvrtka australskog podrijetla specijalizirana za izradu katamarana za rekreativnu i charter plovidbu. Proizvodnja plovila odvija se u glavnome gradu Vijetnama, Ho Chi Minhu, gdje je Navelin tim osvježio i osnažio već četverogodišnju suradnju s Corsairom tj., Seawindcatsom.

Tijekom posjeta osvježene su informacije o liniji Yanmar motora za jedrilice i katamarane, novostima oko kontrolnog sustava i opreme uz motore te podrške na globalnom tržištu. Na modelu Seawind katamarana 1260, nagrađenog kao Cruising Boat of the Year 2018, ugrađen je par Yanmar motora, model 3YM30AE. U model Seawind 1600 ugrađuje se 4JH80CR sa VC10 kontrolnim sustavom. Na modelu 1260 obavljena je provjera instalacije sukladno standardima proizvođača Yanmar.

Obostrani cilj je povećati efikasnost vlastitih aktivnosti i postići veći stupanj zadovoljstva kod krajnjeg korisnika. U tom pravcu razmatra se potpuni prelazak na novu JH-CR seriju motora koju karakterizira niska razina buke, snaga, poštivanje zahtjeva okruženja u smislu emisije ispušnih plinova, efikasnost i povezivost sa ostalim sustavima navigacije. Common rail serija motora sukladna je sa EPA Tier 3 i RCD2 regulativama ispušnih plinova. Common rail tehnologija omogućava optimizirano sagorijevanje goriva ovisno o potrebama motora što maksimizira učinkovitost i štedljivost istoga.

Uvjereni smo da je ovaj obilazak doprinio jačanju suradnje te se unaprijed radujemo najavljenim obilascima i plovidbom tog klijenta u našem akvatoriju.

Slike