Navela na Croatia Boat Showu!

Izložili smo motore najnovijih Yanmarovih serija. Imat ćete među prvima priliku vidjeti najmanji common rail motor na svijetu 3JH40 CR. Premjerno je prikazan na nautičkom sajmu u Dusseldorfu krajem siječnja ove godine. Sustav ubrizgavanja goriva pod višim tlakom i u dvije faze i kod ovog motora rezultira većom efikasnošću, manjom potrošnjom goriva
i znatno tišim radom. Te blagodati sada su dostupne i vlasnicima ili graditeljima manjih brodica i jedrilica. Izložen je i Yanmar 4LV170 CR iz 4LV serije s motorima od 150, 170, 195, 225 i 250 KS. To su common rail dizelski motori na kojima su primijenjena najnovija tehnološka rješenja. Karakteriziraju ih velika snaga i obrtni moment, visoka akceleracija, mala potrošnja goriva, izrazito tih rad i čist ispuh koji nadilazi stroge EPA Tier 3 i EU RCD Tier 2 standarde. Namijenjeni su pogonu jedrilica dužih od 50 stopa, tendera na superjahtama, manjih motornih brodica i light duty komercijalnih plovila. Uz motore je izložena i pripadajuća elektronska oprema te Yanmarov VCS (Vessel Control System).

Uza sve ovo izlažemo i elitnu brodsku opremu Plastimo, lidera u kompasima i sigurnosnoj opremi, Goiot palubnu opremu i brodske prozore, Andersen vinčeve i XM odjeću za nautičare. Naravno, tu su i posebne sajamske pogodnosti za naše lojalne, postojeće i potencijalne korisnike.

Na našem prostoru nalazi se i Dtorque, izvanbrodski turbo dizelski motor s dvostrukom radilicom, siguran i štedljiv motor, napravljen da traje, s velikim zakretnim momentom, malom potrošnjom i svim ostalim prednostima, uveliko isproban i na brodicama profesionalne namjene u Hrvatskoj.

Slike