Naših 25 godina

Više od 130 suradnika, gostiju i prijatelja okupilo se u ponedjeljak 2. listopada na Brijunima u kongresnoj dvorani hotela Neptun i s nama podijelilo radost obilježavanja 25. godišnjice utemeljenja Navele. Pridružili su nam se i predstavnici gospodarske i društvene zajednice među kojima su bili Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca, Giuseppina Rajko, podžupanica Istarske županije, Jasna Jaklin Majetić, predsjednica gospodarske komore Istarske županije, profesori visokoškolskih obrazovnih institucija i HRB-a. Od predstavnika našeg strateškog principala Yanmar, prisutna je bila Shiori Nagata, predsjednica Yanmar Marine International, Eric Tigelaar, menadžer odjela komercijalnih motora Yanmar Europe, Rinze Van Kammen, menadžer postprodaje Yanmar Europe i Wil Botman, asistent globalnog menadžera prodaje Yanmar Marine International. Na Brijune su stigli brojni brodograditelji iz Hrvatske, Slovenije i Crne Gore koji u svoja plovila ugrađuju Yanmarove motore i opremu različitih principala koju Navela zastupa. Bili su tu i predstavnici ACI Cluba i drugih marina u kojima se razvila servisna mreža te brojnih čarter-kompanija. Nisu izostali ni uzgajivači ribe koji koriste najsuvremenije robote za čišćenje kaveza. S tom tehnologijom koja je danas sve raširenija upoznala ih je upravo Navela. Izuzetno brojni bili su naši serviseri koji su kroz proteklih dvadeset pet godina izrasli u najbolju servisnu mrežu na istočnoj obali Jadrana, predstavnici proizvođača s kojima surađujemo u proizvodnji pogonskih jedinica za robote i naravno djelatnici Navele.

Skup je započeo prezentacijom rasta i postignuća Navele koja je od male tvrtke koja se bavila veletrgovinom izrasla u respektabilnog distributera prvorazrednih svjetskih tvrtki, organizirala prodajnu mrežu i postprodajnu podršku, transferirala znanje, promovirala brojne nove proizvode, sudjelovala u njihovom monitoriranju i izradi pogonskih i upravljačkih jedinica. Kroz svo to razdoblje Navela se potvrdila kao izvrsna i društveno odgovorna tvrtka koja je značajno doprinijela razvoju nautičkog turizma u Hrvatskoj i uredno izvršavala sve svoje društvene obveze. Prezentacija je završila okretanjem budućnosti – projektima Misli plavo, misli more kojim Navela mladim inženjerima, još za vrijeme studija, pruža mogućnost uključivanja u rad tvrtke na novim proizvodima te Navelinom poslovnom centru koji će biti dovršen i otvoren u prvom kvartalu iduće godine. On će na najbolji način zaokružiti dvadeset pet godina postojanja Navele i njenu okrenutost izvrsnosti i budućnosti. U njemu će Navelin tim dobiti moderne i idealne radne uvjete, suradnicima i serviserima bit će omogućena najsuvremenija obuka i prijenos tehničkih znanja, a kupcima vrhunska prezentacija svih proizvoda i opskrba rezervnim dijelovima. Prezentacija je završila porukama direktorice Navele, zahvalama na dosadašnjoj suradnji i povjerenju kupcima, partnerima i okruženju, te uvjerenjem u još bolju buduću suradnju.

Direktorici Navele, Nevenki Čalić, na skupu je Jasna Jaklin Majetić u ime predsjednika HGK Luke Burilovića uručila Priznanje Hrvatske gospodarske komore za uspješan rad. Predsjednica Yanmar Marine International, Shiori Nagata, ističući veliko zadovoljstvo rezultatima koje je Navela postigla na području svog djelovanja i izrazivši uvjerenje da će u sljedećih dvadeset pet godina postići još veće uspjehe, uručila je dar korporacije Yanmar, posebno dizajniran i obojan brodski motor koji će krasiti prostorije Navelinog novog poslovnog centra i pismo zahvale gospodina Takehita Yamaoke, predsjednika Yanmar Co. Japan. Naposljetku, Shiori Nagata i Nevenka Čalić pred velikom su projekcijom poslovnog centra simbolično prerezale vrpcu i najavile novu epohu Navelinog djelovanja.

Druženje se nastavilo prigodnim koktelom, svečanom večerom i koncertom The Beatles Revival Banda koji su na najljepši način zaokružili dan radosnog obilježavanja Navelinog 25. rođendana.