Navela na 22. Internautici

Kao i obično Navela, zastupnik Yanmara s najzanimljivijim proizvodima svog principala upoznaje posjetitelje Internautice, ovaj put na dvostruko većem izložbenom prostoru.

Svim jedriličarima posebno je zanimljivo vidjeti Yanmar 4JH80SPP (Steerable Propulsion Pod)  sustav koji je kombinacija novog motora 4JH80 i jedine Sail-drive noge na tržištu koja se okreće za 360-stupnjeva, što uz pomoć džojstika omogućuje jedrilicama jedinstvenu upravljivost dosad moguću samo kod motornjaka. Sustav koji ćemo izložiti u Portorožu povezan je i s navigacijskim uređajem pa je na njemu zaista moguće zorno prikazati stvarnu uporabu na moru. Moguće ga je koristiti uz novu generaciju motora za jedrilice 5x najbolji u klasi (tih, snažan, ekonomičan, poveziv, čist). Razgledao ga je i izvanredni i ovlasteni veleposlanik Japana u republici Sloveniji gospodin Keiji Fukuda.

Može se vidjeti i Yanmar 6LY400CR motor četvrte generacije 6LY serije motora prvi put viđenu prošle jeseni. Riječ je o motorima namjenjenim motornim jahtama, provjerene tehnologije usklađene s najnovijim EU direktivama za rekreativna plovila koje je moguće ugrađivati i u motorne jahte koje se grade u Sloveniji.

Pored toga izlažemo i elitnu brodsku opremu Plastimo, lidera u kompasima i sigurnosnoj opremi, Goiot brodske prozore te Andersen vinčeve.

Navela i Yanmar obnovili su suradnju i s najvećim i najstarijim slovenskim brodograditeljem – Elanom, čije su jedrilice opet dostupne s ugrađenim Yanmarovim motorima.

Slike