Yanmar u Düsseldorfu

Kao i svake godine Yanmar je izlagao na najvećem europskom nautičkom sajmu, Bootu u Düsseldorfu. Na velikom štandu pažnju posjetitelja plijenili su motori nove generacije JH-CR serije te novi motori 6LY40/440-CR serije koji se ugrađuju na motorne jahte i jedrilice.

Veliku pažnju plijenila je kombinacija novog motora 4JH80 i jedine Sail-drive noge na tržištu SPP koja se okreće za 360-stupnjeva, što uz pomoć džojstika omogućuje jedinstvenu upravljivost dosad moguću samo kod motornjaka. Izložen je i džojstik JC20 za upravljanje plovilima s osovinskim pogonom. Dobro je odjeknula vijest da će se uskoro Yanmar motori ponovo ugrađivati u Elanove jedrilice zahvaljujući dogovoru Nevenke Čalić iz tvrtke Navela i Johna Petersona iz begunjskog škvera.

Posjetitelji nautičkih sajmova dobro znaju da Yanmar i njegovi distributeri za svoje partnere i prijatelje na svakom sajmu prirede sushi party. Tako je bilo i na Bootu prošlog ponedjeljka. Bila je to prilka da se okupi i mala ekipa iz Hrvatske i podruži s poslovnim partnerima.

Slike