6LY400/440-CR

Navela na BBS-u!

S radošću vas pozivamo da nas posjetite tijekom trajanja BBS-a od 20 -23 listopada 2016 na kojem ove godine predstavljamo niz iznimnih novih proizvoda.

Izlažemo ovogodišnji hit, motore 6LY400/440-CR serije u rasponu snaga 400 i 440KS. Nova Yanmarova common-rail serija, utemeljena je na potvrđenom pedigreu mehanički kontrolirane 6LY2A serije motora. Uzak i lagan blok motora omogućuje sve zahtjevniju ugradnju u skučene strojarnice plovila za razonodu, Denso common-rail sustav, novo dizajnirana glava cilindara, visoki zakretni moment. Uobičajeno kompaktan, štedan, tih i niske emisije. Lider u performansama, odnosa 1,7 snage u kW prema 1 kg težine.

Po prvi put u Hrvatskoj i na Jadranu izložit ćemo Dtorque, prvi vanbrodski turbo dizel motor s dvostrukom radilicom. Konačno imamo siguran i štedljiv dizelski motor, napravljen da traje, s velikim zakretnim momentom, malom potrošnjom i svim ostalim prednostima dizelskih motora poput pouzdanosti i smanjene opasnosti od zapaljenja. Namjenjen je onima koji na brodu i moru rade i čiji se motori ne gase. Riječ je o dvocilindarskom motoru, izrađenom od aluminija, zapremine 800 cm2 koji razvija snagu od 50 KS i pri 2500 okretaja ima zakretni moment od 111Nm. To je više od najboljih full injected četverotaktnih benzinskih motora čija je snaga 70 KS. Zato ovi motori snažno vuku a brodice njima pogonjene brzo izglisiravaju. Istodobno, potrošnja je svega 10 do 12 litara na sat. Poseban dizajn dvostruke radilice smanjuje vibracije pa je ovaj snažan dizelski motor lako upravljiv.

Moći ćete vidjeti i motore nove generacije JH-CR serije u rasponu snaga 45 -110KS, dimenzionalno najmanju seriju CR motora na tržištu, uobičajeno kompaktnu, sa manje vibracija i ispušnih plinova te dodatnim funkcionalnostima lakog povezivanja sa ostalim navigacijskim uređajima. Tom serijom motora Yanmar je nametnuo nove standarde za pomoćnu propulziju na jedrilicama.

Vlasnicima jedrilica posebno će zanimljiva biti novost čija je svijetska premijera bila prije samo mjesec dana u Cannesu. Tada je nautička javnost po prvi put imala priliku vidjeti Yanmarov SPP – Steerable Propulsion Pod – Sustav usmjerene propulzije. Radi se o novom integriranom sustavukoji je Yanmar razvio u suradnji sa ZF Marine koji uplovljavanje na vez jedrilica čini jednostavnim poput parkiranja automobila. Yanmarovi motori JH CR serije uparuju se s novom sail drive pogonskom nogom koja se može okretati u svim smjerovima te džojstik kontrolerom. Može se kombinirati i s pramčanim propelerom a u oba slučaja omogućava do sada na jedrilicama neviđeno jednostavno i sigurno manevriranje.

Uz sve ovo izlažemo i elitnu brodsku opremu Plastimo, lidera u kompasima i sigurnosnoj opremi, Goiot palubnu opremu i brodske prozore, Andersen vinčeve. A tu su i posebne sajamske pogodnosti za naše lojalne, postojeće i potencijalne, korisnike.

Slike