WORKCAT 40

Tvrtka: Remia-plast d.o.o.
Lokacija: Prosinačka 16, Kerestinec, Hrvatska
Website: www.remia-plast.hr

Po dva Yanmarova motora ugrađena su u tri katamaranske radne brodice WORKCAT 40, namijenjene marikulturnim radovima. Karakteristike ove stakloplastične brodice su manevarske sposobnosti, pouzdanost, velike radne površine palube i ekonomičnost.

Osnovne tehničke karakteristike

Dužina 11.96 m
Širina 6.80 m
Gaz 0.97 m
Kapacitet 15500 kg
Motor Yanmar 2x130 HP
Radna brzina 8 knots
Materijal fiberglass

Motor

U radnu brodicu ugrađuju se dva Yanmara 6CHE3L. Prikaz motora možete preuzeti u prilogu.

Više o brodici

WORKCAT 40 je radna brodica izgrađena u brodogradilištu Remia-plast, do sada poznatom po uspješnoj gradnji brodica za razonodu. To je brod koji opskrbljuje uzgajališta ribe i s kojeg se obavljaju najrazličitiji poslovi poput hranjenja ribe, njenog izlova, održavanja i čišćenja mreža, sidrenja, guranja i vuče kaveza i raznih drugih pomorskih radova. Na palubi joj se nalazi hibridna dizalica Palfinger PK15500 s hibridnim vitlom, koja radi u radnom rasponu od 420 stupnjeva, dosiže udaljenost od 12,4 m i podiže teret od 2500 kg. Svim funkcijama brodice upravlja jedna osoba, a kapacitet spremnika goriva od 2000 l uz ekonomične motore omogućava vrlo veliki doseg.

Dva Yanmarova motora pogone je do brzine od 8 čvorova uz 90 postotno opterećenje pa je riječ o relativno brzoj radnoj brodici. Ona se jednostavno može pretvoriti i u plovilo za rekreaciju ili za prijevoz putnika u najrazličitije svrhe - od odlaska do udaljenijih plaža do klasičnih izleta ili prijevoza ronilaca.  U tom slučaju njen kapacitet može biti do 50 putnika, a oprema se po želji naručitelja.