PAX 55
PAX 55
PAX 55
PAX 55

PAX 55

Tvrtka: Agena Marin d.o.o.
Lokacija: Biograd, Dubrovačka 11
Website: www.polupodmornica.com

Pax 55 je drugi, znatno veći model polupodmornice iznimno uspješnog i inovativnog proizvođača koji omogućava razvoj već potvrđenih poslovnih modela turističkih "soft adventure" izleta na morskim površinama sa znatno većim brojem osoba.

Osnovne tehničke karakteristike

Dužina 17.10 m
Širina 3.75 m
Gaz 1.28 m
Istisnina 27000 kg
Kapacitet 55+2 osoba
Materijal stakloplastika

Polupodmornica je pogonjena Yanmar komercijalnim motorom 4CHE3 snage 84 KS u kombinaciji s kopčom YX-30-2. Prikaz motora možete preuzeti u prilogu.

Agena Marin d.o.o. lider je u Hrvatskoj i mnogo šire u proizvodnji i razvoju polupodmornica te implementaciji inovativnih turističkih projekata. Razvojem nove, veće polupodmornice reagira na inpute tržišta i nastavlja ostvarivati svoju misiju. Tvrtku je utemeljio i vodi je Mladen Peharda.

Polupodmornica je svojom pojavom i primjenom bila značajna inovacija u floti turističkih brodova. Izmijenila je doživljaj podmorja  za sve stanovnike i posjetitelje Jadrana. Dok je gornji dio trupa cijelo vrijeme iznad površine mora, donji dio je uronjen metar i 28 centimetara i omogućuje putnicima spektakularan pogled na podmorski ekosustav kroz velika stakla podvodnog dijela trupa stvarajući im ugođaj zarona prave podmornice uz potpunu udobnost, stabilnost, sigurnost i moderan dizajn. U potpunosti su ostvareni visoki standardi u zaštiti okoliša prilikom gradnje i pri korištenju polupodmornice te ona ni na koji način ne narušava lokalni ekosustav. Agena Marin uz proizvodnju polupodmornica kupcima nudi i cjelovit poslovni model korištenja, povrata investicije i ostvarivanja zarade.

Nakon što su se prvi modeli polupodmornice potvrdili na hrvatskom tržištu te nakon što je otpočeo i njihov izvoz, pokazala se potreba za projektiranjem i gradnjom polupodmornice znatno većega kapaciteta koja već uspješne poslovne modele korištenja može podići na znatno višu razinu.

Prva polupodmornica PAX 55, nakon dugog i pažljivog razvoja i gradnje porinuta je u Biogradu na Moru, a tijekom veljače i ožujka obavljene su probne plovidbe te testiranja i izmjera od strane Hrvatskog registra brodova. Potom će biti isporučena naručitelju s Krka koji već posjeduje dvije manje polupodmornice. Broj 55 u imenu ove polupodmornice imenom i izgledom a glassboatom u naravi, označava da je riječ o plovilu koje prima čak 55 putnika i koje ima sve značajke putničkog broda. Gosti su smješteni u putničkom prostoru koji je potpuno uronjen ispod morske površine. Konkavna stakla velikih dimenzija (2,5 x 1 metar) omogućavaju izvrsnu vidljivost i preglednost, a ukupna površina stakala iznosi 20 m2. Putnici u svakom trenutku mogu izići i na palubu. Brodom upravljaju dva člana posade, a pokreće ga Yanmarov komercijalni motor od 84 KS.

Projekt PAX 55 sufinanciran je sredstvima iz proračuna Republike Hrvatske koja je dodijelio HAMAG-BICRO u sklopu Mjere B1 – Jačanje konkurentnosti malog gospodarstva „Poduzetničkog impulsa“ za 2014. godinu.

 

Druge ugradnje

 

Polupodmornica

Polupodmornica je idealna prilika za zajedničke avanturističke izlete osoba svih dobnih skupina, ona je jednostavno jedinstvena poslovna prilika.

Salona 60

Jedrilica beskompromisnog sportskog dizajna potpisanog od strane America's Cup dizajnera, Jasona Kera.

Antagonist

Antagonist, 37 stopa dugačak vikend kruzer, nudi potpuno novu razinu stila i moći neviđenu prije u klasi.

Terra Nauta

Pouzdanost, udobnost i ljepota - to su tri ključne riječi koje prate ovaj brod od prvog nacrta do krajnjeg korisnika.

More 55

Potreba za monoflotama većih jedrilica pružila je našim ljudima koji znaju sagraditi brod šansu da se umjesto kupnje nekog od ...

GREENLINE 39

Greenline 36, luksuzna i ekonomična motorna brodica posljednje generacije u koju se ugrađuje i Yanmarov motor 8LV/370.

WORKCAT 40

Po dva Yanmarova motora ugrađena su u tri katamaranske radne brodice WORKCAT 40, namijenjene najrazličitijim marikulturnim radovima za naručitelja Cromarisa.

WBC40

Pouzdana, ekonomična, multifunkcionalna i trajna brodica izrađena od čelika, pogonjena Yanmarovim motorima namijenjena je intenzivnoj uporabi u najrazličitijim stanjima mora.

Salona 380

Prvi model nove serije performance cruisera solinskog brodogradilišta bit će uspješan na regatama i udoban za krstarenja

More 40

More 40 je sportska jedrilica, elegantna i s odličnim pretpostavkama za krstarenje i natjecanja, dizajnirana tako da bude konkurentna po ...

WB27

Radni brod WB27 za uzgajališta tuna

Elan GT5

Elan GT5 svojom prostranošću, dizajnom i elegancijom predstavlja modernu pleasure brodicu za jedriličarsku elitu.

Elan Impression 45

Impression linije daju osjećaj prostranosti i jedinstvene zone komfora za moreplovce.

Elan Impression 50

Impression 50 dizajniran je za brzu plovidbu i jednostavno rukovođenje koje je omogućeno dvostrukim kormilom.

Salona S33

Salona S33 krajnji je produkt rada brojnih dizajnera interijera, Olympic dizajnera i profesionalnih moreplovaca i čini početnicu serije Club Line.

Salona S41

Salona S41 jedna je od predstavnica salonine performance cruise linije.

Salona S44

U modelu Salone S44 ujedinjeni su tehnologija, dizajn i sigurnost te su dovedeni na višu razinu.

Kuster 19

Kuster 19 motorno je plovilo, najmanji model Škvera Kuštera te je stvoreno i za profesionalne ribičke, ali i privatne rekreativne ...

Adriana 44

Adriana 44 poludeplasmanska je brodica čije su kvalitete sigurnost, opremljenost i brzina čime dobiva predispozicije za idealnu obiteljsku brodicu.

Kuster 70

Model iz Tkonskog škvera - Kuster 70 dobio je novu inačicu s unutarnjim motorom Yanmar 4LV s 250 konjskih snaga.

Seafaring 44 Flybridge

U Seafaring 44 Flybridge ugrađeno je dva motora serije 4LV s 195 konjskih snaga.

Seawind 1260

Seawind 1260 nagrađen je kao Cruising Boat of the Year 2018.

Seawind 1600

Seawind 1600 hnagrađen je kao "Multihull of the Year 2018".

Limo Tender

Suvremeni dizajn za elegantan užitak plovidbe.

Kufner 54

Nova razina komfora u charteru